Frank Olsson

17 oktober – 5 November

Frank Olsson visar nya skulpturer och bilder på Galleri Hantverket.

FO_Bitch-No-5 FO_Small-Bitch-II-press

”Jag har alltid målat mycket så långt tillbaka jag kan minnas. Det har varit en spännande och utmanande ”målarresa” där mycket har hänt och förändrats under resans gång. Idag varvar jag måleri med skulptur, det ger inspiration i båda riktningar.
Utmaningen för mig har alltid varit att prova nya idéer och materiel, vara öppen för nya möjligheter. En rörlighet – alltid framåt – aldrig stanna – men på samma gång en balans.
Skulpturer kom in senare i mitt skapande. De har också bidragit mycket för måleriet och min utveckling. Skulpturer i lera, som sedan blir brons, stål, glas eller något annat materiel. Ofta med kvinnan som motiv. Enkla sensuella linjer med strama grafiska reliefer där skuggorna får skapa färgerna. Inga krusiduller – känslan är det väsentliga.”
FO_Blue-Dress FO_White-Elephant-skugga-kant

Frank Olsson, född 1954. Boende och verksam i Stockholm och i Frankrike. Kvällsstudier vid Konstfack under 70-talet. Diverse studiecirklar i måleri, grafik och skulptur. Arbetar idag både med måleri och skulptur samt i viss mån möbeldesign, eller kanske rättare sagt ”skulptural form med praktisk funktion”.
FO_Woodstock-No-2-mini_NilsOla Nilsson