Anders Skarin

Skåp i trä
30 januari – 18 februari

Anders_skarin
Pressbild länkad till zip

Skåp av återvunnet material från fiolbyggare och musiker

Anders Skarin, bildlärare som ständigt finner användbara bitar att bygga och skapa med. Nu har det blivit många skåp som det svänger om. Återanvändning, fantasi, ös och glädje i produkterna hoppas han tilltalar er.

”BoEric Anderssons fiolbitar börjar sina, likaså delarna till nyckelharpor.
Tur man har musiker-söner och goda grannar och vänner som kommer med sina sönderslagna instrument till mig. Nu börjar det spridas att jag bygger med återvunnet material och gärna sådant det svänger om.
verkstad_anders skarin

Att jobba konstnärligt betyder att inte riktigt veta slutet på den process man startar. Likväl som en målare vet att det oftast slutar med en målning så vet jag att det jag börjar pussla med, numera oftast slutar med ett skåp.
Det är både trygghet och äventyr.
Att brottas med formproblem och uttryck i kombination med funktion i en produkt att använda passar mig perfekt.
Ett skåp kan dessutom utvecklas till något mer beroende på innehavarens tillägg. Det som placeras i skåpet kan vara mer än en flaska wiskey. Det kan bli ett äventyr att öppna skåpet man fyllt med minnen eller bildmateriel till barnbarnens skapande.
Jag är ingen finsnickare som ni kan se men den kärlek jag känner till materialet hoppas jag ska lysa igenom de tekniska tillkortakommanden som redovisas.
En slöjdlärare sa att man ska i alla fall inte få stickor i händerna när man tar på produkten men det kan jag känna ökar spänningen och mitt förhållningssätt till träet.”
Anders Skarin

vernissagekort