Maxida Gustavsson & Magnus Gustavsson

Måleri, teckning och skulptur
”VOX SILENTII”
12 mars – 31 mars

”Vi intelligenta och kunniga personer som är instängda i våra hjärnor av våra skröpliga kroppar.”

I början av 2013 fick deras far diagnosen ALS. En grym, obotlig sjukdom som obevekligt bryter ned kroppens muskler. Vilka funktioner som slås ut först varierar från fall till fall. Nu var rösten det första som gick förlorat . På varsitt håll började de två syskonen Maxida och Magnus Gustavsson bearbeta sorgen och vanmakten över beskedet.
Resultatet utmynnar nu i en utställning om vanmakt, förlust och beroende. Om kroppens förgänglighet och förfall. Utställningen visar på den obarmhärtiga skärpa sjukdom och det ofrånkomliga i döendet utgör, hur de med bländande vitt ljus tvingar oss att ställas inför det ultimata överlämnandet, att allt är förgängligt och acceptansen inför det.
Men mitt i smärtan ryms en oändlig ömhet som accentueras i livets mest sköra och utelämnande ögonblick.
white_linebreak

I Maxidas verk är gestaltning av en inre och yttre värld central. Misskommunikation som uppstår i glappet däremellan. Där kroppens dysfunktion utgör en allt mer sluten gräns mot yttervärlden.
Maxida arbetar med skulpturalt konsthantverk och grafiska illustrationer.

Oratio_Capsula_I_webbFoto: Maxida Gustavsson Oratio_Capsula_II_webbFoto: Maxida Gustavsson Triptyk_webbFoto: Maxida Gustavsson

 

Foto: Maxida Gustavsson

Magnus behandlar i sina verk en situation där du tvingas utlämna din kropp helt åt andra människors välvilja medan själslivet alltjämt fortgår.
Magnus målar i olja på duk och träpannå.
PRESS_exposed 2_s

Foto: Magnus Gustavsson
examined_s
Foto: Magnus Gustavsson 

Pressbilder

Tack till Ringströms Glas