Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Anette Berglund

7 maj, 2022 @ 11:00 - 29 maj, 2022 @ 18:00

Keramiken i denna utställning är uteslutande arbeten i tekniken raku.

Raku är en gammal primitiv bränningsmetod med ursprung från Japan. Den ”moderna” rakun skiljer sig väsentligt från originalet. Grunden är densamma då man glasyrbränner utomhus i en primitiv vedeldad ugn. I den traditionella rakun lyfts de glödande kärlen ur ugnen och ställs på marken för att svalna.

I mitt arbete med raku påverkar jag istället slutresultatet genom att lägga föremålen i tunnor med kutterspån. Genom eld och rök får keramiken en underbar svärta. Glasyrer som innehåller olika typer av oxider kan få skimrande effekter genom att man syre-reducerar glasyren med hjälp av spånet. Jag vet aldrig exakt hur resultatet ska bli, varje objekt blir unikt. Det är alltid lika spännande att skrubba rent de svärtade keramikföremålen och hoppas på en positiv överraskning! Raku-metoden går inte att styra helt och hållet.

 

Bildkonsten som visas är måleri i akryl och olika blandtekniker. Ofta finner jag inspirationen i naturen men försöker inte exakt avbilda utan det blir ofta abstrakta tolkningar. I vissa bilder har även utsnitt från grafiska blad smugit sig in och blivit till ett collage kombinerat med måleri.

www.anetteberglund.com
Instagram

Detaljer

Start:
7 maj, 2022 @ 11:00
Slutar:
29 maj, 2022 @ 18:00