Vy-navigering

Evenemang vynavigering

Idag

Anette Berglund

Keramiken i denna utställning är uteslutande arbeten i tekniken raku. Raku är en gammal primitiv bränningsmetod med ursprung från Japan. Den ”moderna” rakun skiljer sig väsentligt från originalet. Grunden är densamma då man glasyrbränner utomhus i en primitiv vedeldad ugn. I den traditionella rakun lyfts de glödande kärlen ur ugnen och ställs på marken för … Fortsätt läsa ”Anette Berglund”

Summer In The City

Äntligen! Nu fyller vi hela ytan med våra medlemmars skapelser.

Edvard Koinberg – Barockt

Barockt är en bildserie inspirerade av barockens bildspråk. Barocken omnämns ofta lite nedsättande både inom och utanför konstvärlden. Den anses överlastad, ful och prålig. Det här är ett försök att fånga barockens känsla, men ge den ett nutida uttryck. Barocken är en historisk och konstnärlig period i Västeuropa från sent 1500-tal till tidigt 1700-tal som … Fortsätt läsa ”Edvard Koinberg – Barockt”

Klive-Barowiak

Glas och betong

Anki Lind – Fell – Woods – Sea

En hantverksutställning inspirerad av nordiskt kulturarv och naturen med respekt för det unika materialet och dess ursprung. Jag, Anki Lind, är född och bor på Åland med havet och naturen ständigt närvarande, varje dag. Detta har såklart påverkat mig och inspirerat mig i mitt konstnärsskap. Min huvudsakliga yrkesidentitet är som konstnär och konsthantverkare, samtidigt bedriver … Fortsätt läsa ”Anki Lind – Fell – Woods – Sea”

Stickat

Cissi Björnekull är svensk formgivare och kalligraf. Hon började som illustratör för drygt 30 år sedan och har mer och mer gått över till stickning och mönsterformgivning. Inspirationen hämtar hon både från fjällvärlden i Bruksvallarna och Stockholms skärgård. Favoritmaterialet är ull och färgskalan är mjuk och dämpad. Cissi är formgivare åt Klippans Yllefabrik.

Inger Thurfjell – I din blick

Till denna utställning började jag måla planlöst. Utan någon idé eller tema, vilket jag egentligen är mer bekväm och van med. Men denna gång fick känslorna, intuitionen och det omedvetna vara det som styrde vad som skulle komma till på duken. I blicken blir vi till. Alla barn måste mötas av en kärleksfull och bekräftande … Fortsätt läsa ”Inger Thurfjell – I din blick”

Åsa Olofsson

Jag har skickat muggar till jordens alla världsdelar, fint att veta att någon sitter och fikar med min mugg i Indien, Australien och Ryssland. Under åren har ju viss utveckling skett och de olika dekorerna har kommit och gått. Men dekoren kommer alltid att vara där.

Tema Jul

Vi öppnar dörrarna för en julutställning med allt ni behöver i form av dekorationer, presenter, porslin och självporträtt. Välkomna!  

Birgitta Glenmark

Mitt måleri är abstrakt. Färgstarka akrylmålningar på canvasduk. Färg och form. Lager på lager. Ljus och mörker. Tunna transparanta färgfält som får sprida sig över duken. Målningar som söker sin egen väg på det våta underlaget. Akryl på duk där penseln, skrapan söker sin egen resa. Målningarna skapas ur mina verktyg. Det kan vara skrapor, … Fortsätt läsa ”Birgitta Glenmark”