Skip to content Skip to footer

Fern Scott Olsson

Power and Innocence
7/5 – 19/5

Fern Scott Olsson visar olje- och akrylmålningar, emalj på plåt och betongskulptur. Fern kommer ursprungligen från Ontario i Kanada och arbetar nu i sin ateljé vid G-studion i Gustavsberg.


“Power and Innocence”
Bakgrunden till den här utställningen är en observation som jag gjort; att ett klädesplagg, nämligen kostym med slips automatiskt tilldelar en person makt, respekt och auktoritet.
Jag började skissa och senare måla män i kostym, vilka tycktes mig posera för varandra för att visa sin status.
Denna utställning visades förra året för första gången i Aten, Grekland och jag har sedan vidareutvecklat den för Galleri Bolin i Östersund och nu Galleri Hantverket i Stockholm.
Jag arbetar med flera material och tekniker. Denna utställning kommer att omfatta akryl och oljemålningar, emalj på plåt och betongskulptur.

“Power and Innocence”
The background to this exhibition started with the observation that a simple piece of clothing, namely a suit and tie would automatically award a person, with power, respect and authority.
I began sketching and later painting men in suits as they appeared to me to be posing for each other demonstrating their status.
This exhibition was first shown in Athens, Greece last year and I have since developed it further for Galleri Bolin in Östersund and now Galleri Hantverket in Stockholm.
I work with several materials and techniques. This exhibition will include acrylic and oil paintings, enamel as well as sculpture.

– Att måla är ett sätt att utforska och göra jämförelser mellan mina två länder mina två hem. Aven där jag förväntar mig att se skillnader ser jag mest likheter. Jag älskar att sitta länge och betrakta människor på caféer, på gatan och i affärer. Jag frågar mig vilka de är, var de har varit och vart de är på väg. I mitt måleri ställer jag dessa frågor och överlämnar dem till dig som betraktare a
tt fundera vidare på

www.fern.se

Galleri Hantverket © 2024

Org. nummer: 769604-7765