Skip to content Skip to footer

Gunilla Sundström

Much loved
18 oktober – 6 november

foto: Stefan Lundengård

Utställningen handlar om hur det är att bo i ett vackert område med närhet till djur och natur. Det sätter sina spår.
Det handlar också om att borra in fingrarna i lera, att förnimma lerans sträva karaktär, att låta händer och verktyg lämna avtryck. I utrymmet där skulptur blir till finns plats för det magiska mötet mellan ett avskalat anslag och iakttagandet av detaljer.
 Utanför mitt ateljéfönster breder en ombonad trädgård ut sig. I trädgården vill jag ofta vara, att följa ett frös väg till blad och blomma och därefter vissnandets storhet och återgången till jorden är skönt.
 Likaså skönt är ett besök av grannens gamla katt, med tre tänder och ålderns självklara pondus.

Galleri Hantverket © 2024

Org. nummer: 769604-7765