Skip to content Skip to footer

Katarina Qvarnström-Löwgren

Levande Rum
9 januari – 28 januari
Flossavävnad

”Arbetena består av linmattvarp och ullinslag. Som mönstertecknare har jag alltid tillgång till min man, konstnären Björn Löwgren, som överför bilden till rutsystem. Trots att tekniken är den enklaste, är detta det svåraste jag någonsin gjort. Det kräver allt av färguppfattning, nyansskiftningar, överföring och ren rå kraft. Nästan som ett slagsmål. Det sista året har jag börjat färga garn själv, som jag blandar med det fabriksfärgade. Jag målar i färger men materialet är garn. Det blir en större utmaning att göra det till ett levande rum.”

Pressbilder
Katarina Qvarnström-Löwgren är utbildad yrkesvävare och född i Stockholm 1953. Katarina har först vävt damast i tretton år. De senaste sex åren har hon gått över till flossateknik i form av mattor och/eller små flossor i ram, 45 x 45 eller 30 x 30. Tidigare utställningar bl.a. i Schweiz, Canada, Frankrike och USA.

Qvarnstrom_web

Galleri Hantverket © 2023

Org. nummer: 769604-7765