Skip to content Skip to footer
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Anki Lind – Fell – Woods – Sea

oktober 1, 2022 11:00 - oktober 13, 2022 18:00

En hantverksutställning inspirerad av nordiskt kulturarv och naturen med respekt för det unika materialet och dess ursprung.

Jag, Anki Lind, är född och bor på Åland med havet och naturen ständigt närvarande, varje dag. Detta har såklart påverkat mig och inspirerat mig i mitt konstnärsskap. Min huvudsakliga yrkesidentitet är som konstnär och konsthantverkare, samtidigt bedriver jag tillsammans med min familj en småskalig fårproduktion på vår gård. Från de egna fåren kommer större delen av det material som jag använder i mina alster och i mitt konsthantverk. Jag värnar om de traditionella teknikerna och jag syr det mesta för hand.

Som konstnär har jag under åren rört mig igenom flera olika tekniker och material – främst måleri på olika ytor, keramik och trä – och där djurens väsen och anatomi liksom deras naturliga miljöer har utgjort den röda tråden. Jag har därigenom upparbetat ett särskilt intresse gällande struktur och karaktär i olika ”levande” material, och landat tydligt i viljan att arbeta mer tredimensionellt än tidigare bland annat genom att utvecklas vidare inom skinn- och ullproduktion.

Jag har ett stort intresse av att utveckla och ta tillvara vårt fina råmaterial av hög kvalitet och jobbar nu med kollektioner av både konst- och bruksföremål. Det handlar om att förädla materialet och att kombinera det med återbruk av andra material; jag återanvänder t ex läderremmar, spännen från tömmar, gamla väskor, trasiga läderjackor, allt för att det ska finnas ett miljötänk genom hela processen.

Jag inspireras av nordisk kultur och traditionellt nordiskt hantverk, ursprungsbefolkningar och inte minst naturen själv. Med min utställning vill jag lyfta lokal nydesign med etisk päls och andra material utifrån jakt och fångst samt gamla hantverkstraditioner.

CV Anki Lind

 

Detaljer

Start:
oktober 1, 2022 11:00
Slutar:
oktober 13, 2022 18:00

Galleri Hantverket © 2023

Org. nummer: 769604-7765