Skip to content Skip to footer
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Åsa Olofsson

november 5, 2022 11:00 - november 24, 2022 18:00

För ett par år sedan såg jag en utställning med Picassos keramik på Louisiana och blev helt golvad. Det han gjorde öppnade nya dörrar hos mig, de sparkades in egentligen…Mina dekorer behövde mer plats! Det finns en gräns hur stort jag kan dreja, eller hur stor ugnen är, så jag började måla på duk istället. Ett kärt återseende sen 25 år. Jag målade en hel del under min studietid men sen dess har allt fokus legat på keramiken. Jag upptäckte att jag saknat det! Nu är det väldigt roligt att få kombinera keramiken med måleri, få det att hänga ihop eller spreta iväg åt varsitt håll. Jag är fortfarande krukmakare som älskar att dreja, som bryr sig mycket om hur muggarna känns och att handtagen är sköna att hålla i. Det har visat sig att den krukmakarn älskar att måla också, det är inte värre än så…

  • Utbildad vid Hantverkets folkhögskola, Leksand 89-91
  • Kunsthåndvaerkerskolen i Kolding, Danmark 91-96.
  • Erhöll mästarbrev i krukmakeri 2017
  • Bosatt och verksam i Åkersberga sedan år 2000
  • Drejat och rikt dekorerat lergods tillverkat av naturlera från Gotland.
  • I min produktion ligger fokus på funktion och det användarvänliga.
  • Lika mycket jobbar jag med dekoren som är unik för varje föremål.Under hela min karriär som krukmakare har jag gjort 1000-tals muggar. Alla med en handmålad dekor unik för varje mugg.

Jag har skickat muggar till jordens alla världsdelar, fint att veta att någon sitter och fikar med min mugg i Indien, Australien och Ryssland. Under åren har ju viss utveckling skett och de olika dekorerna har kommit och gått. Men dekoren kommer alltid att vara där.

Hoppas ni gillar min utställning. Se mer av vad jag gör på mitt instagramkonto @asaannakarin

 

Åsa Olofsson, Krukmakarmästare

Detaljer

Start:
november 5, 2022 11:00
Slutar:
november 24, 2022 18:00

Galleri Hantverket © 2024

Org. nummer: 769604-7765