Skip to content Skip to footer
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Catharina Bauer ”Mina rum”

september 14 11:00 - oktober 3 18:00

Jag målar gärna stort och färgstarkt, oftast i akryl. Inspiration finner jag i miljöer, både interiörer och exteriörer, naturliga eller konstruerade. Det handlar om mina inre rum som då och då får sällskap av figurer.

Catharina Bauer är yrkesverksam som konstnär. I sitt måleri arbetar hon i olika tekniker, men oftast i akryl och blandteknik.  Motiven är till stor del abstrakta, och ofta med öppningar i bildrummet där djup, ytor och grafiska element möts i en rik kolorit. Inspiration hämtas lite varstans ifrån och intresset är stort för miljöer, både interiörer och exteriörer, konstruerade och naturliga.

Under åren har hon haft många separatutställningar och har deltagit i diverse grupp- och jurybedömda utställningar samt är offentligt representerad på Elite Adlon Hotel, Sophiahemmet, Röda Korsets sjukhus, Ersta Hospice och CEREB.

Konstnären själv:
”- Att måla är mitt självklara uttrycksmedel, och några av dygnets bästa timmar är helt klart i ateljén under processerna med mina dukar – normalt två eller fler på gång samtidigt.

Tiden vid staffliet eller helst en stor duk direkt på väggen är intensivt arbete. Efteråt kan jag bli förvånad över vad jag målat, hur mina olika idéer funnit sin väg till duken, var inspirationen kommit från just här etc. Jag antar att jag utforskar mina inre landskap – ofta ganska abstrakt, men man kan säga att jag ”bygger bild” på ett nästan arkitektoniskt vis och ibland dyker även figurer upp.”

Detaljer

Start:
september 14 11:00
Slutar:
oktober 3 18:00
Evenemang Kategori:

Galleri Hantverket © 2024

Org. nummer: 769604-7765