Skip to content Skip to footer
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Elisabet Berg – Memento vitae

maj 4 11:00 - maj 23 18:00

Min första plåtskalbagge gjorde jag 2014. Vid här laget har jag klippt över tusen skalbaggar och fjärilar i plåt från öl- och läskburkar. Med tiden har det blivit fler sorters insekter men även blommor, krabbor, räkor och annat av plåtburkarna.
Att jobbet är smått och tidsödande är inget problem, snarare tvärtom – jag gillar att arbeta i det lilla pilliga formatet. Dessutom ger det en extra tillfredsställelse att kunna förvandla skräp till någonting vackert och i bästa fall tankeväckande.

Plåt från öl- och läskburkar finns i massor av härliga färger och mönster, och är ett billigt och lättarbetat material som tillåter fina detaljer. Jag klipper plåten med en vanlig sax och skulpterar den med hjälp av strumpstickor och linjal.

De resursslukande aluminiumburkarna har blivit lite av en symbol för nedskräpning och miljöförstöring men är samtidigt material och ursprung för den ”natur” som jag visar upp här. Därav utställningens namn ”Memento vitae” – kom ihåg / tänk på livet!

Elisabet Berg, kort CV:
Utbildad på Konstfack med masterexamen 1986. Därefter verksam som frilansande grafisk formgivare, illustratör, konsthantverkare och konstnär. Bosatt i Uppsala sedan 1989. Medlem i och en av grundarna av Kaleido konsthantverk (butik och galleri i Uppsala).

Detaljer

Start:
maj 4 11:00
Slutar:
maj 23 18:00
Evenemang Kategori:

Galleri Hantverket © 2024

Org. nummer: 769604-7765