Skip to content Skip to footer
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Gitte Lind – Characters

januari 6 11:00 - januari 25 18:00

Vi är alla aktörer på livets scen och likt en kostymör skapar jag olika karaktärer. Inspirationen kommer från människor jag ser och möter. Jag är intresserad av de uttryck vi människor använder oss av för att synliggöra våra personligheter, våra ideologier och vår kultur.
Inom kulturens värld tillåts uttrycken att bli både lekfulla, fantasifulla och ibland extrema och vi får leka vuxenlekar. Så är också mitt skapande frukten av en vuxenlek där olika karaktärer får träda fram.

Mitt material är leran men ofta blandar jag även in delar av metall och trä. Min pappa var keramiker, eller krukmakare som han själv ville titulera sig. Det var av honom jag lärde mig grunderna i det keramiska hantverket. Redan som barn tillbringade jag många timmar i min pappas verkstad med att skulptera eller att öva mig vid drejskivan. Under många år arbetade jag främst med tillverkning av drejat bruksgods i serieproduktion men efter hand har lusten att skulptera vägt över och numera arbetar jag enbart skulpturalt med unika föremål. Jag har varit yrkesverksam keramiker sedan 1988 och har sedan 1998 bedrivit min verksamhet i egen verkstad i Åfors, mitt i det småländska ”Glasriket”.

Detaljer

Start:
januari 6 11:00
Slutar:
januari 25 18:00
Evenemang Kategori:

Galleri Hantverket © 2024

Org. nummer: 769604-7765