Skip to content Skip to footer
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Petra Danielsson – Metall och Emalj

april 22 11:00 - maj 4 18:00

”Silver är ett fantastiskt material, hårt och mjukt och fantastiskt vackert, men också strikt, ganska krävande och ganska oförlåtande. Med glasemaljen på koppar kan jag låta en annan sorts ”happening” få råda. Jag följer inga regler och måsten. Jag lägger på ojämnt med glaspulver, under- och överbränner, slipar av en del och går på igen. Jag låter det som sker ske och tar emot gåvorna som jag plockar ur ugnen.”

På Galleri Hantverket visar Petra bilder, corpus samt smyckekonst i metall och emalj.

Petra Danielsson är född 1963 i Molkom utanför Karlstad och bosatt på Färingsö, Ekerö. Hon är Civilingenjör Väg och vatten på KTH och arbetade som projektledare i ett 15-tal år innan hon bytte yrkesbana och utbildade sig till silversmed genom 1 år på Nyckelviksskolans Metallinje samt 4 år som lärling hos guld- och silversmedsmäster Wolfgang Gessl. En utbildning som gav en grund i hantverk och äkta material.

Petra är medlem på Galleri Hantverket sedan 2020 och har tidigare ställt ut på Kaleido Konsthantverk i Uppsala, Konsthantverkarna i Karlstad, Sadelmakarlängan i Österbybruk m fl.

Detaljer

Start:
april 22 11:00
Slutar:
maj 4 18:00

Galleri Hantverket © 2023

Org. nummer: 769604-7765