Skip to content Skip to footer

Dennis Westholm, frihandsblåst glas

Tribute
17 MAJ – 5 JUNI

”Utställningen har fått namnet ”Tribute” och är en hyllning till det som inspirerar mig just nu. Med mina alster vill jag visa flera olika tillverkningstekniker men även hur jag har vävt samman min tolkning av historia och musik till unika ting.
Jag har ett öppet sinne och vill gärna utmana mig själv inom min konst. Det är alltid upp till betraktaren att tolka och bedöma mina alster men jag hoppas kunna inspirera er som besöker min utställning att vilja utsmycka ert hem med något av mina alster.”

Dennis Westholm har arbetat med glas i hela sitt yrkesverksamma liv. Som 16 åring började Dennis sin utbildning vid Orrefors Riksglasskola och jobbade därefter vid bruket Orrefors sina första tio år. Han gjorde även ett kort besök på Stockholms Glasbruk (Skansen) under ett år och flyttade därefter till Piteå och jobbade hos goda vänner i deras privata studiohytta i nästan fyra år innan han och hans fru startade upp sin glashytta i Kalmar där de nu funnits i 16 år.”

 

Galleri Hantverket © 2024

Org. nummer: 769604-7765