Skip to content Skip to footer

Isaura Da Luz Reis

30 september – 12 oktober

Linjer har alltid inspirerat mig. Linjerna i en människas ansikte säger mycket om personen; smilgroparna, bekymmersrynkorna mellan ögonbrynen, ärren, skrattstrecken i ögonvrån… Alla dessa linjer, i vissa fall ofrivilliga och undangömda, i andra fall framhävda och ditmålade, skvallrar om våra liv. Historierna är oftast inte sammanflätade, utan våra ansikten viskar om hjärtesorg och lycka, barndomstrauman och ålderdomsvishet. Det är dessa linjer jag använder mig av i mitt kreativa skapande.
23 ÅRS VÄNSKAP only lines

TVÅ SIDOR AV EMIL fyllning
I min konst är linjerna oftast sammansatta, gjorda i ett svep. Mina kreationers linjer berättar om verken i en följsam rörelse. Ibland rättar jag till, lägger dit i efterhand eller tar bort, likt vi människor dagligen gör med våra linjer. Ibland inte.
Isaura_003 Isaura_002 Isaura_001

I mitt smyckesskapande gör jag först linjernas utformning i ståltråd, som sedan valsas in i silver eller kopparplåt. I valsningen kan det hända att linjerna byter plats, ändrar skepnad eller lägger sig annorlunda är först var tänkt – precis som alla våra livslinjer, som sällan blir som förutspådda.

Pressbild

Galleri Hantverket © 2023

Org. nummer: 769604-7765