Skip to content Skip to footer

Lena Sundbom

Blandteknik
18 april – 7 maj
I mina bilder så kan jag släppa ut mina drömmar. Jag kan skapa min egen version av världen och sätta ihop delarna som jag själv vill. Jag inspireras av sagor, äventyr, relationer, existensiella frågor och av hur vacker vår jord kan vara. Jag söker efter svar, som de flesta av oss, och jag tänker på mitt skapandesom ett samtal med mig själv.
De bilder som jag visar på GalleriHantverket nu under våren 2015 är framställda med hjälp av flera olika tekniker. Jag har börjat med att fotografera träd och andra objekt som intresserat mig. En del av fotona har jag överfört till grafiska plåtar genom en teknik som kallas ImagOnfotopolymer print, intaglio type. Därefter handtrycker jag dessa plåtar vilket resulterar I grafiska blad.Andra foton har jag bearbetat digitalt och bildresultatet kan då beskrivas som en blandteknik mellan foto och digigrafi (digitalt skapadbild). Till sist kombinerar jag mina handtryckta blad med foto/digigrafi och färgsätter bilderna genom måleri, oftast akryl men även andra medier som tusch eller torrpastell kan före komma.
För mig innebär blandtekniken en frihet att experimentera och leka.Så länge tekniken inte innebär en kompromiss med originalitet eller hållbarhet så tänker jag att det bara är positivt för min lust att skapa bild.
Alla mina bilder är original. Man kan känna igen bildmoment som återkommer i olika bilder, jag tycker om att undersöka hur samma objekt kan te sig I olika kontexter. Alla bilder är dock sammansatta och målade för hand på ett unikt sätt.

Galleri Hantverket © 2023

Org. nummer: 769604-7765