Skip to content Skip to footer

Elisabet Berg

”Memento vitae”
Elisabet Berg visar ut plåt-/återbrukskonst
20 augusti – 8 september 2016
De färgskimrande skalbaggarna och fjärilarna är prydligt sorterade och uppmonterade. Men tittar man noga så ser man att alla insekterna är gjorda av plåt från öl- och läskburkar. De resursslukande aluminiumburkarna har blivit lite av en symbol för miljöförstöring. Paradoxalt nog är de samtidigt material och ursprung för ’naturen’ som visas upp i denna utställning.
ElisabetBerg3
”Det har alltid kliat i mina fingrar. Jag kan inte låta bli att jobba med alla möjliga tekniker och material och jag har genom åren provat det mesta i konsthantverksväg. Det är fascinerande hur olika material kan uttrycka helt olika saker! Just nu är jag förtjust i burkplåt som är väldigt tacksamt att arbeta med och finns i massor av fina färger och mönster. Dessutom ger det en extra tillfredsställelse att kunna förvandla skräp till någonting vackert och i bästa fall tankeväckande.”
På frågan som alla ställer svarar hon:
”Nej, jag har inte druckit all öl och läsk själv. Faktiskt inte en enda av dem. Men med många snälla vänner och bekanta får jag ihop tillräckligt med burkar ändå.”
Elisabet Berg tog examen på Konstfacks linje för grafisk design och illustration 1986 och har sedan dess frilansat som grafisk formgivare, illustratör och konsthantverkare.
Hon är medlem i Kaleido konsthantverk som hon var med och startade år 2000 i Uppsala.
Se även www.pahitt.se
Pressbilder ElisabetBerg_BlavingarPripps blåvingar”. 5-8 cm breda. Plåt från ölburkar.
Foto:Elisabet Berg.

ElisabetBerg_BarsbaggarBärsbaggar”. Ca 3 cm långa. Plåt från ölburkar. Foto: Elisabet Berg.ElisabetBerg_Olflyn_hi

Ölflyn”. Ca 8 cm breda. Plåt från ölburkar. Foto: Elisabet Berg.

Galleri Hantverket © 2023

Org. nummer: 769604-7765