Skip to content Skip to footer

Raija Jokinen

EKOT
Textil
18 februari -9 mars

Med mina konstverk försöker jag visualisera vanliga och vardagliga känslor och tillfällen, som handlar om vår emotionella och fysiska omgivning. I mina konstverk kan man hitta figurer som påminner vår fysiska essens såsom nervsystemet, blodcirkulationen och hudens struktur men de blandas med former av rotsystem och grenar utan att gälla specifikt för någondera. Jag är fascinerad av likheten och den ändlösa variationen mellan dessa former samt av den livsuppehållande funktion som de båda representerar.

raija_flyttare_2015
”Flyttare” Foto: Raija Jokinen

Jag söker analogier mellan material och abstrakta strukturer och de
är just som våra kroppen och själen indikerar sig. Ofta tänker jag om var gränsen egentligen går mellan det fysiska och det andliga, mellan kroppen och själen?
Som material använder jag finskt lin och metoder jag utvecklat från traditionella textil tekniker. Med sömnad kan jag fästa fibern och det ger mig möjligheten att utveckla mångsidiga former.

raija_ekot_2016
”Ekot” Foto: Raija Jokinen

Sedan 1990 efter det att jag erhållit min MA från Konstindustriella högskolan i Helsingfors har jag arbetat som textilkonstnär och deltagit i utställningar i
Finland och utomlands. Mina beställningsverk och utsmyckningar finns i såväl i offentliga utrymmen som i företag i Finland och utomlands.

Pressbild ”Flyttare”
raijajokinen.fi
raijajokinen.fi/ekot
raijajokinen.wordpress.com

Galleri Hantverket © 2024

Org. nummer: 769604-7765