Skip to content Skip to footer

Alain Berck-Vitz

PAINTINGS AND CARBORUNDUM ENGRAVINGS
12 november – 24 november


Alain Berck-Vitz är född 1943 i Paris, där han studerade måleri och journalistik. Den första separatutställningen ägde rum 1973 i Paris. 1980 etablerade han sin egen grafikverkstad. Från 1985 trycker han uteslutande carborundumgrayrer.
”Att jag gör dessa bilder är för mig helt naturligt. Jag har under drygt tjugo år varit en entusiastisk samlare av afrikanska masker och samlingen har med åren blivit omfattande. Det har givit mig stort utbyte och jag har lärt mig mycket av att studera dem och de kulturer de kommer från. Jag har blivit mycket påverkad av att leva bland dessa masker – på senare år har de med en självklarhet trängt in i min egen bildvärld och jag gör nu mina egna masker.”

Galleri Hantverket © 2024

Org. nummer: 769604-7765