Skip to content Skip to footer

Margareta Lewkowicz, skulptur

Bara hästar
19/10 – 7/11

I Margareta Lewkowiczs utställning på Galleri Hantverket kommer vi att få se många hästar. Hästar med flera olika former och uttryck. Bara hästar.

”Den här gången blev jag inspirerad av hästar efter all uppmärksamhet i media. Varför? Jag älskar alla djur och de har spelat en stor roll i mitt liv. De har lärt mig empati och tålamod. Jag har jobbat ideellt i många år genom att vårda vilda skadade djur i föreningen KFV.
Hästen är ett av mina favoritdjur. Den har alltid stått vid människans sida. Hästen har blivit utnyttjad genom historien, under kriget, i jordbruket och i transport. Utan deras hjälp kanske vår civilisation skulle se annorlunda ut.
Den här gången vill jag visa lyckliga hästar som är kloka och vackra. Människans bästa vän?”

Margareta Lewkowicz är född i Polen och bosatt i Sverige sedan 1981. På Södermalm i Stockholm har hon både sin ateljé och sitt hem. Djur har länge varit ett stort intresse för Margareta. I flera år var hon ledamot och drev verksamheten i den ideella föreningen KFV-Katastrofhjälp för Fåglar och Vilt, och samarbetade med Djurens Ö.
Margareta har studerat teckning och måleri i Polen och utbildat sig i keramik genom praktik hos keramikkonstnärer och på Folkuniversitetet i Stockholm.
Genom sina skulpturer av hästar försöker Margareta fånga och visa alla djurs (och människors) kraft och känslor. Skulpturerna är huvudsakligen tillverkade i stengodslera.

Galleri Hantverket © 2024

Org. nummer: 769604-7765