Skip to content Skip to footer

Martilda Bengtsson

Järntrådsskulptur
6 april – 25 april
 
Matilda Bengtsson är en järntrådsskulptör vars hantverk hämtar sin inspiration i naturen. Hundratals, ibland tusentals meter tråd viras, formas och skulpteras till olika levande naturmotiv. 
 
Matilda Bengtssons främsta signum är hennes träd. Tvinnade för hand och alla med en unik form. Storleken  varierar mellan runt 3 cm och uppemot 70 cm i höjd. Eken – farfars ek – står i centrum, men även andra träd förekommer i skapandet. Materialet varierar, men oftast används den mörka järntråden. Med dessa karga, naturtrogna nyans skapar den en skarp, men samtidigt levande kontrast i våra oftast ljusa och enkelt inredda nordiska hem. 
 
Matilda Bengtssons konsthantverk omfattar även andra skulpturer i järntråd. Tråden tar i sådana fall formen av en hoppande kråka, en listig räv eller ett annat levande naturmotiv. Ett par exempel på dessa skulpturer kan ni se här på utställningen. 
Matilda Bengtsson är representerad på gallerier i Stockholm och Uppsala samt i offentliga miljöer

Galleri Hantverket © 2023

Org. nummer: 769604-7765