Skip to content Skip to footer

Anna Persson

Fontäner och springbrunnar
27/4 – 16/5

Anna_Persson.300

Anna Persson visar fontäner utförda i glas, keramik, betong och mosaik.

Anna Persson arbetar i många material och tekniker. Under de senaste åren har hon riktat in sig på att komponera keramiska skulpturala stilleben. De har element som naturälskaren/barnet känner igen, några endast dekorativa, andra mer komplexa och tänkvärda.

– Här finns klara färger och skymningsblå skuggor, mystiska grottor och berg av frukt. Mina fontäner och mina verk är tänkta att ses som ”dikter av färg och form”. De låter sig inte förklaras så gärna, lika lite som någon dikt eller musikkomposition gör.

Anna Perssons livslånga arbete med oljemåleri och torrpastell ute i landskapet ligger som en stark grund för det nuvarande formspråket. Hon har ateljé i Gustavsberg, Hänkelhusets Ateljéförening och på Konstnärernas Kollektivverkstad i Sickla.

Galleri Hantverket © 2024

Org. nummer: 769604-7765