Skip to content Skip to footer

Anna Bauer

Fria händer
15 mars – 3 april
Anna_9

För en tid sedan fick jag överta lite saker som tillhört en konstnärinna vid namn Hervor Jeduer Palmgren, hon var född 1903 och som så många konstnärer på den tiden levde hon det fria konstnärslivet i Paris.

Jag fick en liten plåtburk med provbitar på hennes väldigt orginella och utsökta spetsar, jag fick en kappa i från 40-talet i jadegrönt ylle och jag fick hennes glacé handskar i tunnaste skinn, med pärlemoknappar runt handlederna och hisnande smala.

Jag tittar på handskarna och tänker att därinne fanns händerna som skapade. Så små dom måste varit, det måste ju varit lättare att förfärdiga dessa små utsökta spetsar om man har pyttesmå händer tänker jag lite avundsjukt.
Anna_ATribute-400

Hantverk och händer är ju tätt sammanslingrade det hörs ju till och med, att hålla på med händerna och handgripligen göra saker upplever jag som det mest tillfredställande, och det göttigaste här i livet. Mycket annat i tillvaron känns som helt ovidkommande transportsträckor.

Den här utställningen handlar om lyckan i att ge sig själv fria händer.
/Anna Bauer


Hemsida: www.annabauer.se

Galleri Hantverket © 2023

Org. nummer: 769604-7765