Skip to content Skip to footer

Åsa Landström

Trots allt
25 MAJ – 13 JUNI

Sedan 2010 arbetar Åsa Landström (f 1962) med en numrerad serie betongskulpturer, ”Max & hans vänner”.
Deras ursprung är barns övergivna mjukisdjur, framför allt teddybjörnar.
”Att jag använder mig av just kramdjur kan jag bara förklara med att jag tycker att de speglar människan i sin mest sårbara nakenhet.


De är en projektionsyta som blivit symbolen för trygghet, det vi har att hålla oss i när det blåser kallt omkring oss. En kärleksfull relation som alltid är besvarad när vi behöver den. Jag antar att det är fler barn än jag som också plågat min nalle med långa olidliga operationer, för att sedan ta hand om samma nalle med den största omvårdnad.
För mig är det en berättelse om överlevnad, trots allt. Man kan bli fråntagen allt. Men inte sina tankar. Jag vill att skulpturerna ska uttrycka sårbarhet, stolthet och hopp. Trots allt.” Åsa Landström arbetar i ateljén
på wip:sthlm i Årstaberg, även i andra tekniker och material som planglas, textil och måleri.

Hon är utbildad på Konstfack och Kungliga Konsthögskolan. ”Intuitivt söker jag finna det meningsfulla i det lekfulla. En resa som går genom minnet, genom det som gläder, oroar och ger sinnet Utställningar
2012, 2013    BetongGalleriet, Stockholm, samlingsutställningar
2011              Grafström Gallery, Stockholm, separatutställning
2011              Konstslöjdsalongen, Röhsska museet, Göteborg
2010              Swedish Contemporary Art and Design, Milliken Gallery, Stockholm,
samlingsutställning
2008              Järnboden, Harg, samlingsutställning http://asalandstrom.sevingar.

 

Galleri Hantverket © 2024

Org. nummer: 769604-7765