Skip to content Skip to footer

Lars Malm

TRÄ
28 SEPTEMBER – 17 OKTOBER
Sen en tid tillbaka har jag kommit att intressera mej för pingviner. På sätt och vis ganska uttryckslösa men ändå personliga genom sina rörelser, sätt att vagga fram och vifta med sina vingar En fågel utan ambitioner att flyga. De har dessutom väldigt fin skulptural form. Jag gör dem i al.
Jag har också börjat med böjda skåp. Jag basar och formlimmar sidorna. Skåp där formen kanske är viktigare än funktionen. De är gjorda i lönn och ek.
Till sist har jag också intresserat mej för fiskvrak, som jag förstorat , förändrat och byggt upp av det virke jag för närvarande haft till hands.
Lars Malm arbetar med skåp i trä med skulpturala inslag och skulptur och med reliefer, genombrutna, fristående eller för vägg. Han utför också specialsnickerier av dekorativ art för offentlig utsmyckning. Materialet är främst trä från lönn, björk, al, lind och ek men även metall.
Lars Malm har visat sina alster i ett stort antal utställningar, är representerad inom kommun och landsting och haft många utsmyckningsuppdrag. Under 2013 har Lars utfört offentliga utsmyckningar i sin hemstad Söderköping och till Södertälje konsthall.

Galleri Hantverket © 2024

Org. nummer: 769604-7765