Skip to content Skip to footer

Nino Keller

Människan och apparaten
Måleri
2 april – 14 april
white_linebreak
På Galleri Hantverket visar Nino Keller upp ett personligt måleri med betoning på blandteknik (akryl, olja) där han bl.a. synliggör förhållandet mellan Människa och Apparat.
TV OD-1_sFoto: Nino Keller
Nino Keller är född 1970 och har tecknat och målat aktivt sedan barnsben. Han började med att skickligt fånga familjemedlemmar och vänner i rikt detaljerade serier i stor volym, inte alltför sällan med humoristiska inslag. Efter musikstudier på Södra Latins Gymnasium och Birkagårdens Folkhögskola fick han direkt uppdrag som både illustratör och musiker (slagverk), vilket sedan dess varit hans profession.
Nino Keller är idag knuten till Illustratörscentrum och vi har under många år sett hans illustrationer i bl.a. Kamratposten. I övrigt jobbar han åt förlag som Rabén & Sjögren, Alfabeta, Sanoma Utbild, Natur & Kultur, Bonnier Carlsen, Hegas, Bonnier tidskrifter,TT-spektra, Universitetet m fl. N. Keller har tidigare ställt ut måleri på Medborgarhuset, Mosebacke och Matkultur i Stockholm, vid ett flertal tillfällen.
I musiksammanhang har vi kunnat följa Ninos framgångar som trummis i bl.a. banden The Slaves, Teddybears, Ceasars (f.d. Ceasars Palace) och Les Big Byrd.

 

Galleri Hantverket © 2023

Org. nummer: 769604-7765